Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nagylelkűség előmozdítja Isten áldását
  2013-08-24 08:58:59, szombat
 
  "..saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek" (Efézus 4:28 - revideált Károli fordítás).




Isten azt szeretné, hogy arra használd az adottságaidat, hogy az abból szerzett pénzt megoszd másokkal - olyan emberekkel, akik nem tudnak dolgozni, vagy akik bármilyen okból szegények. Efézus 4:28 azt mondja: "..saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek."

Egy ponton el kell döntened, hogy ami elég, az elég. Mikor tudod, hogy az elég elég? Valaki megkérdezte Howard Hughes-t: "Mennyire van szükséged?" és ő azt mondta: "Csak mindig egy kicsit többre." Ezt hívják materializmusnak. A materializmus az, amikor nem tanuljuk meg, hogyan jöjjünk ki a bevételünkből. Amikor mindig egy kicsivel többre van szükséged. Nem érdekes, hogy néhány ember alig jön ki abból a bevételből, amiről régen csak álmodozott? Isten azt mondja, hogy egy ponton azt kell mondanunk: "Mindenem megvan."

Akkor van ez, amikor abba kellene hagynod a munkát? Nem. Tovább dolgozol, de most már azért csinálod, hogy adj belőle, megoszd másokkal.

Akkor kellett eljutnom erre a döntésre, amikor a "Céltudatos élet" a legkeresettebb könyv lett a világon, három év alatt. Több tíz millió dollár bevételt hozott. Kay és én nyugdíjba vonulhattunk volna, vehettünk volna egy szigetet a Csendes óceánon, ahol kis esernyős italokat szolgáltak volna fel nekünk. Azon dolgozhattam volna hátra lévő életemben, hogy még jobban lebarnuljak. De ez az élet célja? Nem, egyáltalán nem.

Tehát mit tettem? Tovább dolgoztam. Miért? Mert nem azért dolgozom, hogy magamnak pénzt gyűjtsek. Azt mondtam: "Istenem, mit tegyek ezzel a pénzzel? A te pénzed, nem az enyém. Isten azt mondta: "Menj, és olvasd a könyvedet." Azt is tettem, és csak az első soráig kellett eljutnom, hogy rájöjjek, mire gondolt: "Ez nem rólad szól."

Ha írsz egy könyvet és az első sor az, hogy "ez nem rólad szól" és több tíz millió dollár bevételed lesz belőle, jó ha rájössz, hogy ez nem érted van! Tehát a következő négy évet azzal töltöttük, hogy szerte a világon örömmel elosztottuk az egész pénzt. Miért tettük ezt? Mert Isten adta nekünk az adottságot, hogy megszerezzük ezt a pénzt, hogy aztán megoszthassuk másokkal.

Adj szabadon és spontán módon, ne légy fukar. Az, ahogyan kezeled a pénzt, amihez a képességeid miatt jutsz hozzá, előmozdít egy választ Istentől.

Hányan szeretnétek Isten áldását mindenben, amit tesztek? Természetesen mindannyian szeretnénk. Ami előmozdítja Isten áldását, az a nagylelkűség. Miért? Mert Isten nagylelkű, és szeretné, ha megtanulnád, hogy olyan legyél mint Ő. Sosem leszel olyan, mint Jézus Krisztus, amíg meg nem tanulod hogyan legyél nagylelkű, fukarság helyett.

Isten megadta neked a képességet, hogy tiszteld Őt, szolgálj másokat, gondoskodj a megélhetésedről, példa legyél, és hogy legyen pénzed arra, hogy másoknak adj belőle. Személyes tapasztalatból tanultam meg, hogy minél nagylelkűbbek vagyunk, annál jobban megáldja Isten az életünket.

Beszéljük át!

Nem számít milyen kevés, vagy sok pénzed van, mi az az életedben, amit Isten szeretne, hogy használj, mások áldására?
Hogyan kell változtatnod azon, ahogy másoknak adsz, hogy még inkább olyan legyél, mint Jézus?

Rick Warren, Daily Hope, 2013.08.18.

Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: materializmusnak, megélhetésedről, tapasztalatból, szűkölködőknek, legkeresettebb, adottságaidat, nagylelkűbbek, bevételünkből, materializmus, természetesen, megoszthassuk, dolgozhattam, vonulhattunk, megszerezzük, változtatnod, nagylelkűség, mindannyian, előmozdítja, megtanulnád, megkérdezte, szeretnétek, képességeid, elosztottuk, lebarnuljak, egyáltalán, képességet, gondoskodj, szolgáltak, szeretnénk, céltudatos, munkájával, adottságot, bevételből, álmodozott, emberekkel, töltöttük, abból szerzett, elég elég, kicsit többre, kicsivel többre, legkeresettebb könyv, élet célja, első soráig, következő négy, világon örömmel, egész pénzt, képességeid miatt, választ Istentől, Howard Hughes-t, Mert Isten, Jézus Krisztus, Rick Warren, Daily Hope,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Megváltó szolgálatában  Próbálj meg ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kaffka_Margit  Akarat  Akarat  Esti kép  Facebookon kaptam Annuska bar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Png virág  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  képre írva  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A kételkedés kezelése  Png fotel  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 20  Szívem  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png telefon  Elköszönt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Nem méltó hozzád  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Elköszönt  Egy lelki imádság  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mindig jusson idő nevetni  Szívem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Erdőn  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Mírjam barát...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png nő  Szép estét  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png lepke  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
abból szerzett, elég elég, kicsit többre, kicsivel többre, legkeresettebb könyv, élet célja, első soráig, következő négy, világon örömmel, egész pénzt, képességeid miatt, választ Istentől, materializmusnak, megélhetésedről, tapasztalatból, szűkölködőknek, legkeresettebb, adottságaidat, nagylelkűbbek, bevételünkből, materializmus, természetesen, megoszthassuk, dolgozhattam, vonulhattunk, megszerezzük, változtatnod, nagylelkűség, mindannyian, előmozdítja, megtanulnád, megkérdezte, szeretnétek, képességeid, elosztottuk, lebarnuljak, egyáltalán, képességet, gondoskodj, szolgáltak, szeretnénk, céltudatos, munkájával, adottságot, bevételből, álmodozott, emberekkel, töltöttük, következő, revideált, vehettünk, életedben, személyes, előmozdít, mondanunk, mindenben, bevételed, nyugdíjba, nagylelkű, szegények, életünket, életemben, beszéljük, dolgoztam, szükséged, bármilyen, könyvedet, istentől, dolgozol, tanuljuk, kicsivel, szeretne, szeretné, szerzett, fordítás, használj, használd, italokat, esernyős, rájöjjek, eljutnom, gyűjtsek, magamnak, dolgozom, szigetet, bevételt, döntésre, másokkal, szabadon, áldására, krisztus, szerezze, csinálod, mindenem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1330
  • e Hét: 15015
  • e Hónap: 26068
  • e Év: 87369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.